Våga prova

Här skriver jag om mat, natur, hus, trädgård, djur och annat smått och gott som jag vill dela med mig utav! hoppas ni får en intressant läsning och bra tips :)

Nyttiga semlor!!

Publicerad 2017-02-05 02:24:02 i Allmänt,

Jag har detta året 2017 börjat bruka allvar ordentligt med vad jag stoppar i mig men alla de här godheter som man vill äta varje år vill även jag delta i så jag hittade ett recept på My taste och gjorde om det lite så att det passar mig mer. Trots att smeten var väldigt kletig och extremt  jobbig att jobba med så va det ändå värt det! 

När degen/smeten väl är klar skulle man rulla det till bollar! Men det gick ju inte så jag fick snarare klicka det som något som liknade bollar men långt ifrån så va inte rädda att ni misslyckats! Väl inne i ugnen så börjar det likna bullar! Vilken glädje.. dock blir bullarna ganska tunna men ändå perfekta att dela på mitten så man har ett lock och en botten! Lycka till 👍

Ca 8 semlor
Ingredienser:
▪️6 ägg 
▪️1dl kokosnötsmjöl
▪️1dl kokosnötsolja 
▪️1/2dl laktosfri mjölk 
▪️4msk fiberhusk
▪️3msk honung 
▪️2tsk kardemumma 
▪️2tsk bakpulver 
▪️1 ägg till pensling 

Fyllning: 
▪️2dl mald mandel 
▪️1msk honung
▪️6dl grädde 
▪️några nypor riven kokos blandat med 1krm vaniljpulver 


Gör så här:
1. Smält kokosoljan 
2. Vispa ägg och honung kraftigt. 
3. Häll i kokosolja och mjölk och fortsätt vispa.
4. Blanda de torra ingredienser och häll ned i smeten, rör ihop allt
4. Låt smeten stå och jäsa i 15min 
5. Dela degen i lika stora delar och försök rulla till bollar.
6. Pensla tunt med vispat ägg
7. Grädda mitt i ugnen 20-30 min beroende på hur de får färg 
8. Låt svalna på galler

Fyllning: mixa mandlarna tillsammans med honung till en röra. (Mandelmassa) 

Vispa grädden.

Blanda vaniljpulvret och riven kokos.

När bullarna kallnat så dela dem på mitten så de har en botten och ett lock. kleta på jämn massa utav mandelmassan på botten, klicka stora klickar med grädde jämnt fördelat på bullarna, sätt på locket och drössla på kokosflingorna med vanilj över. In i kylen ett tag innan servering! Smaklig spis! 👍😀
Super enkelt och super gott! 

Om

Min profilbild

Linda

Intresse: Djur, natur, odling, familjeliv, hälsa, mat, hem&trädgård

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela