Våga prova

Här skriver jag om mat, natur, hus, trädgård, djur och annat smått och gott som jag vill dela med mig utav! hoppas ni får en intressant läsning och bra tips :)

Fröknäcke

Publicerad 2015-08-26 20:07:55 i Allmänt, mellanmål,

Supergoda knäckebröd som jag både har till frukost och tilltugg. Godare än chips 😉 min åsikt! 
Både gluten och laktosfritt

(På bilden har jag gjort en skinksallad till skriver längst ned lite mer info om den)

Ingredienser:
2dl majsmjöl
2dl solroskärnor 
1dl sesamfrön
0,5dl linfrön
0,5tsk salt 
0,5dl rapsolja 
2,5dl kokande vatten
Flingsalt 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150grader 
2.lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt 
3. Rör ihop de torra ingredienserna 
4. Häll i oljan och sedan det kokande vattnet. Blanda väl
5. Bre ut smeten på bakplåtspapperet och förskär i så stora rutor bröd du vill ha.
6. Strö över lite flingsalt! 
7. In i ugnen 150 grader i ca 1 timme brödet ska vara helt torrt! 


Skinksallad! 
Har inga exakta mått men på ett ungefär ta vad du själv tycker verkar bra! 
1 burk 250g keso
1 burk avskölda kidneybönor
1 förpackning strimlad skinka 
1 gul paprika
1/2 gurka 
Ca 20 gröna vindruvor
Purjolök 
Och tomat vid sidan om. 
Riktigt gott! Salt och peppar efter smak! 
Kommer göra det fler gånger så kommer möjligtvis ett bättre recept 

Om

Min profilbild

Linda

Intresse: Djur, natur, odling, familjeliv, hälsa, mat, hem&trädgård

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela